De CreoniS MES in ziekenhuizen

Een volwaardige MES voor de sterilisatieprocessen van de instrumenten.
Gebaseerd op het standaard CreoniS MES framework ontwikkelde CreoniS samen met BesCo BVBA  een beheersysteem (SteMaTo) voor de sterilisatie van instrumenten in ziekenhuizen. Dezelfde principes van traceerbaarheid en procesopvolging uit een industriële MES zijn immers ook hier van toepassing.

Tracering van de instrumenten.
In de CSA (Centrale Sterilisatie Afdeling) worden alle instrumenten nodig in de operatiekamer gereinigd, ingepakt en gesteriliseerd.    Het systeem volgt de individueel gemarkeerde instrumenten zowel gedurende de reining en sterilisatie als van en naar de operatiezalen. 

Integratie en interfacing.
De planning van de operatiezalen wordt in real time in het systeem opgenomen.  Hierdoor weet de CSA welke instrumenten er nodig zijn en met welke prioriteit.  De beschikbaarheid van de juiste instrumenten op het juiste moment is hiermee gegarandeerd.

Daarnaast zijn er interfaces met diverse apparatuur (wasmachines, scanners, weegschalen, sterilisatoren, ...).  Een instrumentenset die niet het juiste sterilisatieprofiel heeft (temperatuur en tijd) zal geen groen licht krijgen voor gebruik in een operatiezaal.

Beheer.
Een management module tenslotte geeft inzicht in doorlooptijden en kostenstructuur.

(Afbeeldingen : BesCo BVBA)

Image