Energie management

Het fundament van een goed energie management systeem is een goede meting.

Meting van het energieverbruik, maar ook meting van de geproduceerde energie.  Meer en meer worden er installaties geplaatst voor het genereren of recupereren van energie, waardoor het belangrijker wordt om energiestromen tussen afdelingen in kaart te brengen.

Image

Maar deze cijfers op zich zijn niet voldoende.  De energiebalans wordt immers beïnvloed door externe factoren zoals het weer (zonneschijn, buitentemperatuur) maar ook door het wisselend gedrag van eventuele derde afnemers van energie. Tenslotte heeft een gemeten energieverbruik geen betekenis wanneer dit niet gerelateerd is met de totaliteit van de geproduceerde goederen. Energie is dan één parameter op het geïntegreerd productie dashboard.

Een goed energie management systeem dient dus met uw productiegegevens geïntegreerd te zijn om relevante KPI's en verantwoordelijkheden voor de energiehuishouding te kunnen vastleggen.

Alleen dan kunnen verantwoorde beslissingen genomen worden met betrekking tot de energiebalans, kaderend in een milieubewust Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Add new comment

CAPTCHA
Deze vraag is een test om na te gaan of u al dan niet een mens bent om zo geautomatiseerde spam-berichten te vermijden.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.